باکتریها و میکروارگانیسم های موجود در آب
باکتری ها میکروارگانیسم های تک سلولی هستند که معمولا بیرنگ بوده وپست ترین شکل از حیاتند.تعدادی از باکتری هامانند کلستریدیوم عامل کزازایجاد یک بیماری خاص واحد میکنداما بعضی طیف وسیعی از بیماری هاراسبب می شوندمثل استافیلوکک ائروس.اب همچنین ممکن است به عنوان منبع عفونت تلقی شود مثل باکتری ویبریوکلراکه سبب وبا می شود.انهاعلاوه برشکل باسیل(میله ای شکل مثل باسیلوس سوبتیلیس)ممکن است به شکل کوکسی(کروی مثل استرپتوکوکوس)واسپریلها(فنری )
-باکتری های غلاف دار
این گونه غالبا در اب های الوده وواحدهای تصفیه اب وفاضلاب یافت
می شوندشامل سه جنس
اسفاروتیلوس ناتانس:ایجادبالکینگ یا حجیم شدن
-کرنوتریکس
-لپتوتریکس
-باکتریهای پایه دار: این باکتریها درابهای غنی از اهن وجوددارند. همچنین درسیستم توزیع اب یافت می شود
باکتری های جوانه زن : به طور وسیعی در خاک ومحیط های ومحیط های ابی وجوددارند
بدلوویبریو
اکتینومیست ها
استرپتومیس
میکرونوسپور
باکتری های فاضلاب بصورت زیر گروه بندی می شوند:
باکتری های بی هوازی اختیاری گرم منفی(مانند ائروموناس ،ویبریو،انتوباکتر،اشرشیا،کلبسیلا،وشیگلا)
باکتری های هوازی گرم منفی(مانند پسودوموناس،الکالیژنس،فلاووباکتریوم،واسینتوباکتر)
باکتری های گرم مثبت تشکیل دهنده اسپور(مانند گونه های باسیلوس)
باکتری های گرم مثبت بدون اسپور(مانند ارتروباکتر،کورینه باکتریوم ،رودوکوس
دربین سیستم های تصفیه فاضلاب به اختصارباکتری های دو نوع سیستم تصفیه فاضلاب رابررسی میکنیم
سیستم لجـن فعال
این فراینداساسامتشکل از یک تصفیه هوازی است که طی ان مواد الی بهCO2،H2O،NH4وتوده سلولی زنده جدیدتبدیل می شود. هوابوسیله هوادهی مکانیکی تامین می گردد سلولهای میکروبی مزبور فلوک هایی تشکیل می دهندکه قادرنددریک تانک زلال سازته نشین گردند
باکتری هابخصوص باکتری های گرم منفی جزاصلی فلوک های لجـن فعال راتشکیل میدهندصدهااسترین از باکتری هادرلجـن فعال وجودداردامافقط بخش کوچکی ازان هاتوسط تکنیک های مبتنی برکشت ردیابی می شوندان ها مسئول اکسیداسیون موادالی وتغییروتبدیل موادمغذی نوترینت بوده وتولیدکننده پلی ساکاریدهاوسایرموادپلی مری که به فلوکولاسیون توده زنده میکروبی کمک می کنندمی باشندباکاربردتکنیک های مبتنی برکشت مشخص گردیده که جنس های اصلی موجوددرفلاک عبارتنداز:
زئوگلنا،پسودوموناس،فلاووباکتریوم،الکالیژنز،باسیلوس،اکروموباکتر،کورینه باکتریوم،کوموناس،اسینتوباکتر،وگونه های باسیلوس ونیز میکروارگانیسم های رشته ای؛مثالی از میکروارگانیسم های رشته ای عبارتندازباکتری های غلافدارمثل اسفاروتیلوس وباکتری خزنده مثل بژیوتواکه مسئول بالکینگ لجن می باشند
هیفومیکروبیوم که یک باکتری گرم منفی جوانه زن وواجدسلولهای متحرک استنیز در لجـن فعال یافت می شود
کالوباکتریعنی باکتری ساقه داری که عمومادراب های ازنظرموادالی فقیر یافت می شود نیزازواحدهای تصفیه فاضلاب بویژه لجـن فعال جداشده است
زئوگلنا:باکتری تولیدکننده اگزوپلی ساکارید می باشندکه برجستگی های انگشت مانندخاصی ایجادنموده ودر فاضلاب وسایرمحیط های غنی از موادالی یافت می شوداین باکتری ها بااستفاده ازمحیط های غنی حاوی mبوتانول نشاسته یاmتولوات بعنوان کربن جداسازی می شوند
فلوک های لجـن فعال همچنین باکتری های اتوتروف نظیرنیترات سازها(نیتروزوموناس،ونیتروباکترکه امونیوم را به نیترات تبدیل میکندباخودحمل میکنند)
باکتری های فتوتروفیک مثل باکتری های غیرسولفورارغوانی(ردواسپیریلاسه)همچنین درغلظت های معینی ردیابی شده اند
باکتری های سولفوره ارغوانی وسبزدرمقادیربسیارکمتریافت می شود
سیستم صافی چکنده باکتری هادرجذب وتجزیه موادالی محلول فعال هستند موادالی کلوئیدی نیز درصافی به دام افتاده وتوسط انزیم های خارجی سلولی باکتری ها تجزیه می شوند
بعضی ازجنس های باکتری هایی که درصافی چکنده یافت می شود عبارتنداز:
زئوگلنا،پسودوموناس،فلاووباکتریها،اکروموباکتر،الکالیژنز
باکتری های رشته ای مثلاسفاروتیلوس،باکتری های نیتریت ساز،باکتری های تولیدکننده متان وباکتری های احیاکننده سولفات
عامل باکتریایی بیماری اصلی مخزن اصلی
سالمونلا تیفی تب تیفوئید(حصبه) مدفوع انسان
سالمونلاپاراتیفی تب پاراتیفوئید(شبه حصبه) مدفوع انسان
شیگلا اسهال باسیلی مدفوع انسان
ویبریوکلرا وبا مدفوع انسان
اشرشیاکلی پاتوژنیک گاستروانتریت،سندرم مدفوع انسان
اورمی هولیتیک مدفوع”حیوان
یرسینیا انترکولیتیکا گاستروانتریت مدفوع”حیوان
کمپیلوباکترژژونی گاستروانتریت مدفوع”حیوان
لژیونلاپنوموفیلا بیماری تنفسی حاد ابهای گرم
مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ترشحات تنفسی
لپتوسپیرا لپتوسپیروز مدفوع ادرار
باکتریهای فرصت طلب متنوع ابهای طبیعی
تعدادی از مهمترین باکتری های پاتوژن که در فاضلاب یافت میشوند
سالمونلا
سالمولنا متعلق به خانواده انتروباکتریاسه است .مهمترین ان ها سالمونلا تیفی،وسالمونلاپاراتیفی است؛این باکتری ها غالبترین باکتریهای پاتوژن فاضلاب هستندکه موجب تب تیفوئید وپاراتیفوئیدوگاستروانتریت می گردندانتقال مستقیم این بیماری از شخص بیمار به فردسالموزواز طریق مواد غذایی وانتقال غیرمستقیم از طریق اب الوده فراورده های گوشتی غذا های کنسرو شده مگس حیوانات خانگی میوه ها وسبزیجات صورت میگیرد. .امروزه در نتیجه وجود روشهای تصفیه مناسب اب (مانند کلرزنی،صاف سازی)تحت کنترل درامده است
شیگلا
شیگلاعامل دیسانتری باکتریایی است بیماری اسهالی که در نتیجه التهاب وزخم مخاط روده مدفوع خون الود ایجاد می کند.شیگلادارای چهار گونه پاتوژن:شیگلافلکسنری،شیگلا دیسانتری ،شیگلابویدی،شیگلا سونی.دوز عفونی برای شیگلاکم ومی تواند در حد۱۰ارگانیسم باشد.هرچه تماس فرد به فرد روش اصلی انتقال این پاتوژن است ولی انتقال از طریق غذاوفاضلاب هم ثابت شده.کشت این پاتوژن مشکل است ولذا اطلاعات کمی در خصوص وجودوحذف ان در واحدتصفیه اب وفاضلاب موجود نیست.
ویبریوکلرا
عامل بیماری وبا است باکتری میله ای، خمیده ،گرم منفی است که تقریبامنحصراازطریق اب منتقل می شود.ویبریوکلرادارای دو بیوتیپ کاملا مجزا می باشد:تیپ کلاسیک والتور.این باکتری انتروتوکسینی ازاد می کند که موجب اسهال ضعیف تاشدیداستفراغ واز دست دادن سریع مایعات بدن میشودکه ممکن است در مدت کوتاهی منجر به مرگ شود.
اشرشیاکلی
این باکتری فلورطبیعی روده می باشدامابعضی از گونه های ان قادربه ایجاد گاستروانتریت حاد می باشدسوشهای متعدد این باکتری در مجرای گوارشی انسان وحیوان دیده می شونداما بعضی از این سوشهاواجد عوامل ویرولانس بوده موجب اسهال می شوداین گروه شامل انتروتوکسیژن ،انتروپاتوژن،انترو هموراژیک،تهاجمی،تجمعی،می باشد
کامپیلوباکتر
مهمترین گونه ان کامپیلوباکتر ژژونی می باشد.عفونت معمولا از طریق مصرف گوشت مرغ شیرغیرپاستوریزه واب های الوده به فضولات پرندگان شایع است.تعداد مورد نیاز باکتری جهت عفونت زایی بسیار کم است علائم ان تب سردرد وسپس اسهال ابکی همراهدردشکم ظاهر میشود.
لپتوسپیرا
اسپریل های متحرک وبهم پیچیده می باشندبه طور گسترده در طبیعت بویژاب حضوردارندباکتری قادر است برای هفته ها دراب های راکدزنده بماندوازطریق خراش برروی پوست یاغشاهای موکوسی به بدن وارد شوند.
هلیکوباکتر
این ارگانیسم منحنی شکل قبلا جز کامپیلوباکترطبقه بندی شده ولی امروزه در گروه جداگانه بررسی می شوداین باکتری یک عامل مهم در ایجاد گاستروانتریت انسان می باشد این باکتری توسط کلرازاد براحتی غیرفعال می شود
لژیونلاپنوموفیلا
عفونت توسط تنفس ذرات ائروسل الوده به باکتری که از سیستم های خنک کننده ابی ایجاد می شود.این باکتری قادر است در افراد جوان نوعی بیماری بنام تب پونتیاک ایجاد کند
صفحات جداگانه مرجع تخصصی آب و فاضلاب - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
آشنایی با برخی معرفهای آزمایشگاهی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
شرح وسایل آزمایشگاه - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
اصطلاحات و تعاریف در آزمایشگاه میکروبیولوژی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
مقایسه تصفیه ثالثیه با استفاده از نانو فیلتراسیون و اسمز معکوس برای استفاده مجدد آب در صنایع نساجی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
طرز تهیه محلولهای آزمایشهای شیمیایی آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
بررسی اثر فرآیند الکتروشیمیایی در حذف فسفر از پساب تصفیه شده خروجی از سیستم لجن فعال - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
اندازه گیری کلر - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
شبکه های جمع آوری فاضلاب تحت مکش - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
دانلود پروژه طرح توزیع و انتقال آب شهرک شهید بهشتی شیراز - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
تصفیه فاضلاب کارخانجات نساجی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
مقایسه و انتخاب بهینه سیستمهای جمع آوری فاضلاب در اجتماعات کوچک - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
فرهنگ لغات و اصطلاحات فاضلاب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
اجرا سقف مخازن هاضم لجن (Digester Tanks) - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
تصفیه خانه شهرستان بابل - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
خوردگی در لوله ها و تاسیسات آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
فرایند انعقاد و لخته سازی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
حذف بیولوژیکی نیتروژن - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
واحداندازه گیری جریان Folw Measurement - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
تصفیه بیولوژیکی به روش لاگونهای هوادهی Aerated Lagoons - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
بررسی روشهای جمع آوری فاضلاب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
استخر های تثبیت فاصلاب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
BOD و آزمایش BOD - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
توضیح و نکات پارامتر های آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
دانلود پروژه آب و فاضلاب ، طراحی کانال انتقال آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
آموزش کاربردی نرم افزار Sewer Cad - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
آموزش watercad - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
مقاله پیرامون بتن ناتراوا - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
دانلود فایل متره و برآورد انتقال آب روستایی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
محاسبه عمق نرمال در کانالهای ذوزنقه ای و مستطیلی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
برترین سایت های مدیریت پروژه و مدیریت ساخت سال 95 - پنجشنبه بیست و ششم اسفند ۱۳۹۵
کنفرانس های مدیریت ساخت و پروژه - شنبه چهاردهم اسفند ۱۳۹۵
مکانیزم آلوده شدن آبهای زیرزمینی - جمعه ششم اسفند ۱۳۹۵
اصطلاحات آب و فاضلاب و محیط زیست - جمعه ششم اسفند ۱۳۹۵
دانشگاه های دارای رشته آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
کنفرانس های آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
ژورنال های تخصصی آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
عناوین پایان نامه های رشته آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
کتاب های تخصصی مدل سازی اطلاعات ساختمان - یکشنبه بیست و چهارم مرداد ۱۳۹۵
Business Case - شنبه بیست و سوم مرداد ۱۳۹۵
آشنائي با سيستم مديريت امنيت اطلاعات (ISMS) - جمعه بیست و دوم مرداد ۱۳۹۵
مفاهیم پایه استانداردهای مدیریت - پنجشنبه بیست و یکم مرداد ۱۳۹۵
برگزاری تور آموزشی پرینس 2 Prince2 - سه شنبه نوزدهم مرداد ۱۳۹۵
سیستم مدیریت تغییر پروژه - یکشنبه هفدهم مرداد ۱۳۹۵
نقش منشور پروژه در کامیابی پروژه - شنبه شانزدهم مرداد
اصطلاحات و تعاریف در آزمایشگاه میکروبیولوژی
کلیفرم ها
گروهی از باکتری های هوازی و بی هوازی اختیاری ، گرم منفی ، میله ای شکل و بدون اسپور هستند که قادرند در شرایط هوازی در محیط های کشت انتخابی لاکتوزدار در دمای ۵/۰ ± ۳۵ درجه سلسیوس در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت تولید اسید و گاز کنند .
اساس روش
این روش براساس تلقیح حجم معینی از نمونه آب به محیط انتخابی لاکتوز دار و گرمخانه گذاری در دمای ۵/۰ ± ۳۵ درجه سلسیوس انجام می پذیرد . سپس با استفاده از محیط های کشت انتخابی و تائیدی ، وجود کلیفرم ها تائید می شود .
نمونه برداری
دست کم ۵۰۰ میلی لیتر آب را ( طبق استاندارد ملی ۴۲۰۸ ) سال ۱۳۷۶ آئین کار نمونه برداری از آب جهت آزمونهای باکتریولوژی نمونه برداری کنید .
مواد لازم
محیط های کشت
آبگوشت P-A 1
ترکیبات مقدار (غلضت معمولی ) مقدار (غلضت سه برابر )
عصاره گوشت گوساله ۳ گرم ۹ گرم
پپتون ۵ گرم ۱۵ گرم
لاکتوز ۴۶/۷ گرم ۳۸/۲۲ گرم
تریپتوز ۸/۹ گرم ۴۹/ ۲۹ گرم
دی پتاسیم هیدروژن فسفات ۳۵/۱ گرم ۰۵/۴ گرم
منوپتاسیم هیدرژن فسفات ۳۵/۱ گرم ۰۵/۴ گرم
کلرید سدیم ۴۶/۲ گرم ۳۸/۷ گرم
لوریل سولفات سدیم ۰۵/۰ گرم ۱۵/۰ گرم
بروموکروزول ارغوانی ۰۰۸۵/۰ گرم ۰۲۵۵/۰ گرم
آب مقطر ۱۰۰۰ میلی لیتر ۱۰۰۰ میلی لیتر
طرز تهیه :
ترکیبات فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل نمائید . سپس به حجم های ۵۰ میلی لیتر در ظروف شیشه ای با گنجایش ۲۵۰ میلی لیتری ریخته ، و در اتوکلاو با دمای ۱ ± ۱۲۱ درجه سلسیوس به مدت ۱۲ دقیقه سترون کنید .pH نهایی محیط باید ۲/۰± ۸/۶ باشد.
۷-۱-۲ آبگوشت لاکتور – صفرا – سبز درخشان
ترکیبات مقدار
پپتون ۱۰ گرم
لاکتوز ۱۰ گرم
پودر صفرای گاوی ۲۰ گرم
سبز درخشان ۱۳ میلی لیتر
آب مقطر ۱۰۰۰ میلی لیتر
طرز تهیه :
پپتون را در ۵۰۰ میلی لیتر آب مقطر حل کنید . سپس ۲۰ گرم صفرای گاوی را که در ۲۰۰ میلی لیتر آب مقطر جداگانه حل نموده اید ، به آن اضافه کنید . pH این محلول باید برابر ۵/۰± ۷ باشد.حجم محلول فوق را با آب مقطر به ۹۷۵ میلی لیتر رسانده و پس از افزودن لاکتوز به آن ، pH را برابر ۴/۷ تنظیم کنید . محلول سبز درخشان را به آن افزوده و با آب مقطر به حجم ۱۰۰۰ میلی لیتر برسانید . سپس در لوله های حاوی دورهام به حجم های ۵ میلی لیتری ریخته و در اتوکلاو با دمای ۱۱۵ درجه سلسیوس به مدت ۱۰ دقیقه سترون کنید .
یادآوری : چنانچه محیط های کشت به صورت تجارتی دردسترس باشد ، طبق دستورالعمل سازنده انجام دهید .
آبگوشت لوریل تریپتوز ( باغلظت مضاعف )
تریپتوز ۴۰ گرم
لاکتوز ۱۰ گرم
کلرید سدیم ۱۰ گرم
دی پتاسیم هیدروژن فسفات ۵/۵ گرم
پتاسیم دی هیدروژن فسفات ۵/۵ گرم
لوریل سولفات سدیم ۲/۰ گرم
آب مقطر ۱۰۰۰ میلی لیتر
طرز تهیه :
تریپتوز ، لاکتور ، کلرید سدیم و دی پتاسیم هیدروژن فسفات را به آب مقطر اضافه کرده و حرارت دهید تا حل شوند . سپس لوریل سولفات سدیم را به آن افزوده و به آرامی تکان دهید به گونه ای که کف نکند . pH را برابر ۲/۰ ± ۸/۶ تنظیم نمائید و در حجم های ۱۰ و ۵۰ میلی لیتری در لوله های حاوی دورهام تقسیم نموده و در اتوکلاو با دمای ۳ ± ۱۱۵ درجه سلسیوس به مدت ۱۰ دقیقه سترون کنید.
وسایل لازم
از وسایل معمول در آزمایشگاه میکروب شناسی (طبق استاندارد ملی ۲۷۴۷ ) سال ۱۳۸۰ آئین کار در آزمایشگاه میکروب شناسی استفاده کنید .
روش اجرای آزمون
تلقیح نمونه
نمونه مورد آزمــون را به مــدت ۵ ثانــیه بشدت تکان دهید. سپس ۱۰۰ میلی لیتر از آن را به ۵۰ میلی لیتر محیط کشت آبگوشت P-A بند ۷-۱-۱ با غلظت سه برابر تلقیح نموده و پس از یکنواخت شدن ، در دمای ۵/۰ ± ۳۵ درجه سلسیوس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت گرمخانه گذاری نمائید .
بررسی نمونه
نمونه تلقیح شده بند ۹-۱ را پس از پایان زمان گرمخانه گذاری بررسی کنید . مشاهده رنگ زرد در محیط کشت آبگوشت P-A نشانگر تخمیر لاکتوز و تولید اسید و گاز همچنین حباب گاز
است. که با تکان دادن ظرف به آرامی حباب گاز و کف را می توانید در سطح آن مشاهده کنید. تولید اسید و گاز نشانگر وجود احتمالی کلیفرم ها در نمونه مورد آزمون می باشد که برای تائید آن باید آزمون تائیدی انجام پذیرد .
۹-۳ آزمون تائیدی
برای تائید وجود کلیفرم ها ، با استفاده از حلقه کشت سترون ، از کشت بند ۹-۲ که تولید اسید و گاز نموده اند ، برداشت نموده و به محیط کشت آبگوشت لاکتوز – صفرا – سبز درخشان بند
-انتــقال داده و در دمای ۵/۰± ۳۵ درجه سلسیوس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت گرمخانه گذاری نمائید. مشاهده گاز و کف در محیط فوق ، نشانگر وجود باکتری های کلیفرم در نمونه مورد آزمون می باشد .
بیان نتایج
نتایج را بصورت “” کلیفرم ها در ۱۰۰ میلی لیتر نمونه آب وجود دارد “” و یا “” کلیفرم ها در ۱۰۰ میلی لیتر نمونه آب وجود ندارد “” بیان کنید .
گزارش آزمون
گزارش آزمون باید دارای آگاهی های زیر باشد :
۱ مشخصات کامل نمونه مانند ( نوع نمونه ، تاریخ و محل نمونه برداری ، تاریخ ارسال نمونه به آزمایشگاه )
۲ -روش آزمون طبق استاندارد ملی ……………….. .
-۳ بیان نتایج طبق بند ۱۰ این استاندارد
-۴ سایر اطلاعات که مرتبط با روش آزمون
صفحات جداگانه مرجع تخصصی آب و فاضلاب - سه شنبه هفدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب - یکشنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۵
شبکه های جمع آوری فاضلاب تحت مکش - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
دانلود پروژه طرح توزیع و انتقال آب شهرک شهید بهشتی شیراز - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
تصفیه فاضلاب کارخانجات نساجی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
مقایسه و انتخاب بهینه سیستمهای جمع آوری فاضلاب در اجتماعات کوچک - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
فرهنگ لغات و اصطلاحات فاضلاب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
اجرا سقف مخازن هاضم لجن (Digester Tanks) - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
تصفیه خانه شهرستان بابل - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
خوردگی در لوله ها و تاسیسات آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
فرایند انعقاد و لخته سازی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
حذف بیولوژیکی نیتروژن - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
واحداندازه گیری جریان Folw Measurement - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
تصفیه بیولوژیکی به روش لاگونهای هوادهی Aerated Lagoons - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
بررسی روشهای جمع آوری فاضلاب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
استخر های تثبیت فاصلاب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
BOD و آزمایش BOD - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
توضیح و نکات پارامتر های آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
دانلود پروژه آب و فاضلاب ، طراحی کانال انتقال آب - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
آموزش کاربردی نرم افزار Sewer Cad - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
آموزش watercad - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
مقاله پیرامون بتن ناتراوا - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
دانلود فایل متره و برآورد انتقال آب روستایی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
محاسبه عمق نرمال در کانالهای ذوزنقه ای و مستطیلی - جمعه بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۵
برترین سایت های مدیریت پروژه و مدیریت ساخت سال 95 - پنجشنبه بیست و ششم اسفند ۱۳۹۵
کنفرانس های مدیریت ساخت و پروژه - شنبه چهاردهم اسفند ۱۳۹۵
مکانیزم آلوده شدن آبهای زیرزمینی - جمعه ششم اسفند ۱۳۹۵
اصطلاحات آب و فاضلاب و محیط زیست - جمعه ششم اسفند ۱۳۹۵
دانشگاه های دارای رشته آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
کنفرانس های آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
ژورنال های تخصصی آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
عناوین پایان نامه های رشته آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی - سه شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۵
کتاب های تخصصی مدل سازی اطلاعات ساختمان - یکشنبه بیست و چهارم مرداد ۱۳۹۵
Business Case - شنبه بیست و سوم مرداد ۱۳۹۵
آشنائي با سيستم مديريت امنيت اطلاعات (ISMS) - جمعه بیست و دوم مرداد ۱۳۹۵
مفاهیم پایه استانداردهای مدیریت - پنجشنبه بیست و یکم مرداد ۱۳۹۵
برگزاری تور آموزشی پرینس 2 Prince2 - سه شنبه نوزدهم مرداد ۱۳۹۵
سیستم مدیریت تغییر پروژه - یکشنبه هفدهم مرداد ۱۳۹۵
نقش منشور پروژه در کامیابی پروژه - شنبه شانزدهم مرداد ۱۳۹۵
دفاتر مدیریت پروژه - جمعه پانزدهم مرداد ۱۳۹۵
کلیات آزمون های کنترل کیفی آب - پنجشنبه چهاردهم مرداد ۱۳۹۵
مدیریت پیشبرانه پروژه: بر اساس یک دیدگاه استراتژیک مدیریت پروژه توسط شبیه سازی - چهارشنبه سیزدهم مرداد ۱۳۹۵
کدورت و مواد معلق در تصفیه خانه آب - چهارشنبه سیزدهم مرداد ۱۳۹۵
اندازه گیری نیتروژن کل - سه شنبه دوازدهم مرداد ۱۳۹۵
تعیین مقدار مواد آلی در آب - دوشنبه یازدهم مرداد ۱۳۹۵
تعیین مقدار کرومات در آب - یکشنبه دهم مرداد
اندازه گیری یون پتاسیم
پتاسیم از یون های موجود در آب است که مقدار رهنمودی مبتنی بر بهداشت برای آن نیامده است.زمانی که مواد رادیواکتیو آب اندازه گیری می شود،تعیین مقدار کمی غلظت یون پتاسیم در اب بسیار مهم است.زیرا ایزوتوپ طبیعی پتاسیم شامل رادیوایزوتوپ پتاسیم می باشد که می تواند اشعه گاما از خود نشر دهد.
اندازه گیری یون های پتاسیم در آب به سه روش زیر انجام می شود:
· اندازه گیری پتاسیم در آب به روش فلیم فتو متر
· اندازه گیری پتاسیم در آب به روش جذب اتمی با شعله
· اندازه گیری پتاسیم در آب به روش وزنی توسط پرکلرات یا تترافنیل بورات سدیم که این روش منسوخ شده است.
اندازه گیری پتاسیم در آب به روش فلیم فتو متر:
محلول ها ی مورد نیاز:
استاندارد پتاسیم
استوک پتاسیم
نمونه
آزمایش HPC
محیط های مورد بررسی به ما می دهد. این مورد به عنوان شمارش بشقابی هتروتروفیک (HPC) خوانده می شود که در ابتدا توسط کخ[2]در سال 1881 مورد استفاده قرار گرفت و اولین ابزار نشان دهندة کیفیت میکروبی آب (تصفیه شده ) بود. چند سال بعد این روش در تعدادی از کشورهای اروپایی به کار گرفته شد(8).
در آغاز قرن بیستم روش ها و محیط های متعددی جهت تشخیص شاخص های باکتریایی مدفوعی ابداع شد. اما شیوع کریپتوسپوریدیوزیس[3] میلواکی[4] در سال 1993 مشخص نمود که عدم وجود کلیفرمها همیشه نمی تواند بیانگر اطمینان از سلامت میکروبی آب باشد(9). مقادیر HPC می تواند اطلاعاتی را در مورد میزان فعالیت میکروبی در آب ارائه نماید و بنابراین می تواند جهت کنترل و بهینه سازی فرآیندهای تصفیه و روشها و فعالیتهای مهندسی مربوط به تصفیه و توزیع به کار رود(10).
اصطلاحات و تعاریف در آزمایشگاه میکروبیولوژی
گروهی از باکتری های هوازی و بی هوازی اختیاری ، گرم منفی ، میله ای شکل و بدون اسپور هستند که قادرند در شرایط هوازی در محیط های کشت انتخابی لاکتوزدار در دمای 5/0 ± 35 درجه سلسیوس در مدت 24 تا 48 ساعت تولید اسید و گاز کنند .
اساس روش
این روش براساس تلقیح حجم معینی از نمونه آب به محیط انتخابی لاکتوز دار و گرمخانه گذاری در دمای 5/0 ± 35 درجه سلسیوس انجام می پذیرد . سپس با استفاده از محیط های کشت انتخابی و تائیدی ، وجود کلیفرم ها تائید می شود .
نمونه برداری
دست کم 500 میلی لیتر آب را ( طبق استاندارد ملی 4208 ) سال 1376 آئین کار نمونه برداری از آب جهت آزمونهای باکتریولوژی نمونه برداری کنید .
اوتریفیکاسیون
اتروفیکاسیون دلالت بر غنی شدن پیکره آبی به وسیله مواد آلی ورودی و یا روانآب سطحی حاوی نیترات و فسفات دارد که به طور مستقیم رشد جلبکها و دیگر گیاهان آبزی را کنترل می کند. پروسه اوتریفیکاسیون به طور طبیعی اما آهسته و با دورۀ بالاتر از صد سال اتفاق می افتد اما فعالیتهای انسان فرایند اوتریفیکاسیون را تسریع می کند .
چهار فاکتور اصلی در این پدیده نقش دارندکه شامل نیتروژن ، فسفر، نور خورشید و گاز کربنیک است . عدم وجود هر یک باعث محدود شدن پدیده ا وتریفیکاسیون می شود و رشد الگها را محدود می کند. اوتریفیکاسیون اثرات مخرب زیادی بر روی اکوسیستم های آبی و در نهایت بر روی انسان وحیوانات می گذارد که این اثرات را می توان به صورت اثرات بیولوژیکی و فیزیولوژیکی تقسیم بندی نمود . یکی از اثرات بیولوژیکی اوتریفیکاسیون این است که کیفیت آب را برای مصارف خانگی، تفریحی و دیگر مصارف خراب می کنند . جلبک ها در روی سطح آب ایجاد کف می کنند که این کف مانع نفوذ اکسیژن به آب شده و باعث مرگ ماهی ها می شود .
بیوفیلمها
●مراحل تشکیل بیوفیلم :
به دلیل اهمیت بیوفیلم در بیوتکنولوژی، تیمار آب های زائد، عفونت های باکتریایی و آلودگیهای صنعتی، درک فاکتورهایی که بر چسبیدن و تشکیل بیوفیلم ومیکروکلنی موثر است، برای کنترل و استفاده از چنین فرایندهایی ضروری است. پدیده تشکیل کلنی بر روی سطح را می توان به صورت ۶ مرحله متوالی در نظر گرفت:
۱) وقایعی که ارگانیسم را به نزدیک سطح می آورد.
۲) اتصال برگشت پذیر به سطح
۳) اتصال برگشت نا پذیر به سطح
۴) چسبیدن(Attachment)
۵) رشد و تقسیم ارگانیسم چسبیده به سطح و تشکیل میکروکلنی و بیوفیلم
۶) فاز تفرق ، این مرحله ، در صورتیکه عمل چسبیدن، با تشکیل کلنی بر روی سطوح تازه و دست نخورده همراه شود، در نظر گرفته می شود.
●مدلهای آزمایشگاهی تولید بیوفیلم :
• مدلهای کشت بسته:
ساده ترین روش برای تشکیل بیوفیلم استفاده از محیط های جامد یا مایع می باشد. در این حالت یا جامد مستقیما" سطح لازم برای چسبیدن را ایجاد می کند یا اینکه یک پایه و زمینه ای در تماس مستقیم با محیط مایع قرار داده می شود.
محیط های کشت
کشت وتکثیر باکتریها در محیط های مصنوعی از مهمترین روشهای تشخیصی در باکتر ی شناسی است . برای کشت موفق باید شرایط مناسب برای رشد باکتری فراهم گردد. ازجمله این شرایط مواد غذایی- حرارت-رطوبت کافی- نمک- PH مناسب- حضور یاعدم حضوراکسیژن می باشد. محیط های كشت را متناسب با نوع آزمایش میتوان به دو صورت مایع و جامد تهیه كرد.
۱- محیط كشت مایع :
محیط های مایع به علت نداشتن آگار در تركیب خود به صورت جامد در نیامده و متناسب با نوع میكروارگانیسم و آزمایشهای مورد نظر میتوان آنها را در لولههای آزمایش ـ ارلن مایر و یا ظروف دیگر مورد استفاده قرار داد.
۲.محیط كشت جامد :
محیط های جامد به علت دارا بودن آگاردر تركیب خود به صورت جامد بوده و متناسب با میكروارگانیسم ها و آزمایش های مورد نظر میتوان آنها را در لوله - ظروف پتری(پلیت)و یا ظروف دیگر مورد استفاده قرار داد . البته محیط های نیمه جامد نیز وجود دارد.که میزان آگار آن نسبت به محیط های جامد کمتر است.مثل SIM
كشت های جامد در لوله را میتوان به صورتهای زیر تهیه كرد :
۱. کشت های عمقی Stab Cultures :
حدود 5 الی 10 میلی لیتر از محیط كشت را در لوله آزمایش ریخته و به طور عمودی میگذارند تا محیط بسته شود. سپس میكروارگانیسمها را توسط سوزن كشت(آنس) به طور عمقی در مركزاین محیط كشت میدهند .