روشها و اقدامات اصلی و ضروری تصفیه آب درمحل مصرف در شرایط اضطراری
1- جوشاندن :
جوشاندن اولین روش گندزدایی آب شرب بوده است و مطمئن ترین روش برای حذف تمام انواع عوامل بیماری زا به ویژه در منابع آب سطحی و آب چاهها است . با جوشاندن آب به مدت 3 دقیقه در سطح تراز دریا ، 5 تا 20 دقیقه بسته به ارتفاع از سطح دریا، اکثر عوامل بیماری زا حذف می شود . آب جوشیده شده را در ظرف دربسته به مدت 24 ساعت می توان نگهداری نمود.
2- گندزدایی با کمک نور خورشید :
گندزدایی با نور خورشید اغلب از جمله روشهای ساده ، در دسترس و بدون نیاز به تجهیزات پیچیده و قابل اجرا درمحل مورد نیاز است بطری پلاستیکی شفاف از جنس (PET) مانند بطری های نوشابه خانواده مهم ترین وسیله مورد نیاز برای این روش است . ابتدا باید بطری ها را با آب و مایع ظرف شویی شستشو دهید و سپس 3 بطری را از آب پر نموده و 20ثانیه تکان داده و سپس بقیه بطری را از آب پر نمایید . بطریها باید به حالت افقی روی پشت بام در معرض نور خورشید قرار گیرد و پس از 6 ساعت تابش نور خوشید اغلب میکروبهای بیماری زا از بین می رود . برای موثر بودن این روش بهتر است آبهای با کمترین کدورت استفاده شوند . آب گندزدایی شده به این روش را تا 48 ساعت می توان نگهداری نمود .
روز جهانی آب
روز جهانی آب در سال ۲۰۰۶ با شعار "آب و فرهنگ"مجمع عمومی سازمان ملل كه در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۹۲ برگزار شد، روز ۲۲مارس هر سال برابر با دوم فروردین ماه را به نام روز جهانی آب اعلام كرد كه شروع آن از سال ۱۹۹۳ به بعد بود.در پیروی از پیشنهادات كنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل، كشورها دعوت به اختصاص روزی به عنوان "روز جهانی آب" كه از نظر ملی مناسب بوده و برای گردآوری و تمركز فعالیت هایی نظیر ارتقای آگاهی های عمومی از طریق انتشار و انتقال مستندات، سازماندهی كنفرانس ها، میزگردها، سمینارها و نمایشگاه های مرتبط با منابع طبیعی، تامین و توسعه منابع آب و به كارگیری توصیه های كنفرانس یاد شده، استفاده می شود، شده اند.
داشتن یك روز مرتبط با آب، یك فعالیت اساسی و مؤثر برای جلب و تمركز توجه جهانی و افكار عمومی به ارتقای آگاهی در مورد اهمیت حفظ منابع آب و تأمین آب آشامیدنی در جهان است.
روز جهانی آب، همچنین به منظور افزایش مشاركت و همكاری بین دولت ها و مؤسسات بین المللی، سازمان های غیردولتی و بخش های خصوصی در تشكیلات تمام فعالیت هایی كه مرتبط با مشكلات تأمین آب، تصفیه آب و فاضلاب می باشند، بسیار مفید و مؤثر بوده است.
بررسي نحوه بهره برداري از دستگاههاي كلرزني به عنوان روشی جهت گندزدائي آب شرب
به عنوان روشی جهت گندزدائي آب شرب
مقدمه :
گندزدائي آب شرب به عنوان فرآيند لازم الاجراي تصفيه آب ضروري است . در بين روشهاي مختلفي كه امروزه براي گندزدائي آب كاربرد دارند، كلرزني، كه در واقع افزودن كلر يا تركيبات آن به آب مي باشد، به عنوان قديمي ترين روش هنوز بيشترين كاربرد را به خود اختصاص داده است و علي رغم اثرات جانبي آن كه تا بحال شناخته شده در مقايسه با ساير گندزداها از مزاياي زيادي برخوردار بوده و روش رضايتبخشي براي حذف آلودگيهاي ميكروبي آب است .(1) بخصوص وقتي از كيفيت آب مصرفي و سلامت آن اطمينان نداشته باشيم . سالم سازي آب از وجود عوامل بيماريزا، كنترل رنگ و بو و طعم آب، جلوگيري از رشد انگلها و ايجاد لايه لزج روي سطوح در مخازن، رنگ بري از بعضي مواد آلي رنگي، تميز نگه داشتن بستر فيلترهاي تصفيه آب، تجزيه SH2 و اكسيداسيون آهن و منگنز، افزايش راندمان واحدهاي بعدي در تصفيه خانه هاي آب در صورت كاربرد بصورت پيش كلرزني از جمله مهمترين خصوصيات كلر و تركيبات آن مي باشند . كلر براي گندزدائي آب در فرمهاي مختلفي از قبيل گاز كلر كه 2 برابر سنگين تر از هواست، هيپوكلريت كلسيم، هيپوكلريت سديم، دي اكسيد كلر، كلر آمينها كاربرد دارد ولي از بين فرمهاي مذكور هيپوكلريت سديم براي گندزدائي آب در موارد محدود و در صورت نبودن ساير تركيبات كلر وروشهاي جايگزين، بكار مي رود چون تركيبي خورنده و گران بوده و سريع تجزيه مي شود و تركيب و كيفيت ثابتي ندارد و عدم اطمينان از خلوص آن و ايجاد محيط قليايي بعد از كاربرد که سبب كاهش اثر كلرمي شود، سبب شده تا از آن به عنوان اكسيد كننده قوي و عامل سفيد كننده جهت گندزدائي آب استخرها، تصفيه خانه ها ی فاضلاب، جهت سم زدائي پسابهای محتوي سيانيد به عنوان يک اكسيد كننده قوی ، مصارف بهداشتي و رنگبري در منازل، بيمارستانها و صنايع استفاده شود .
آب شرب سالم
فهرست
1 )خلاصه
2 )مقدمه
3 )كيفيت آب شرب
كيفيت فيزيكي وظاهر ي
كيفيت شيميائي
كيفيت باكتريولوژيك
4 )بيماريهاي قابل انتقال از طريق آب
كلرآ
تب تيفو ئيدوتب پاراتيفوئيد(حصبه وشبه حصبه )
ديسانتري ، اسهال و ناراحتيهاي معدي وروده اي
ژيارديازيس
آميبيازيس
گاستروآنتريت
كريپتوسپوريديوم
عفونتهاي ويروسي
5 )علل شيوع بيماريهاي مرتبط با آب
6 )روشهاي پيشگيري موثر از شيوع بيماريهاي مرتبط باآب
7)منابع آب و اولويت بندي آنها
8)روشهاي ضدعفوني آب شرب
كلرزني
استفاده از اشعه اولتراويوله
جوشاندن
يدزني
ازن زني
9)منا بع
آب شرب سالم
مقدمه:
آب جزئي از محيط زيست است كه كيفيت آن تحت تاثير سلامتي محيط زيست مي باشد واز طرفي ارتقاءبهداشت محيط هم رابطه مستقيم با كميت وكيفيت آب دارد.
يك منبع آب سالم بايد بتواند ،آب سالم وبه اندازه كافي براي جامعه مورد نظر تامين كندوبراي رسيدن به اين هدف بايد مرتب تحت نظارت وكنترل مسئولين بهداشت قرار داشته باشد تا بتوان با آگاهي از وجود هر گونه آلاينده هاي احتمالي در آب اقدامات كنترلي لازم را اعمال نمود.
تامين آب سالم ومديريت صحيصح امور فاضلاب نقش اصلي در كاهش موارد ابتلاءبه بسياري از بيماريهاي عفوني مرتبط با آب دارد ومجموعه اقدامات بهسازي محيطوآبرساني بهداشتي وسالم وكافي 100 -40 درصد از موارد ابتلاءبه بيماريهاي واگيردارمرتبط با آب مي كاهد.
يك آب به ظاهر سالم وزلال ممكن است محتوي انواع ميكروارگانيزمهاي زنده بيماريزا وآلوده باشد وبه همين دليل بايد قبل از مصرف آب جهت شرب از سالم بودن آن مطمئن شويم .
تامين آب سالم وكافي در مناطق جنگي و شرايط اظطراري نيز از اهميت خاصي برخوردار بوده ودر اين راستا انتخاب صحيح منابع آب وبرنامه ريزي لازم جهت حفاظت منبع آب وشبكه توزيع وهمچنين اعمال روشهاي تصفيه آب تا حد لازم وانجام ضدعفوني آب به عنوان فرايند لازم الاجراي تصفيه آب از جمله ضروريات براي پيشگيري موثر از انتقال بيماريهاي مرتبط با آب وفراهم كردن شرايط نابودي عوامل بيماريزاي احتمالي موجود در آب ميباشند ودر واقع تامين آب باكدورت كمتر از يك واحد نفلومتري (NTU) وكلر باقي مانده آزاد حداقل 05 0
ميلي گرم در ليتر جهت مصارف شرب و بهداشتي در هر شرايطي عامل موثري در تامين سلامت پرسنل تحت امر مي باشد.
كيفيت آب :
در بررسي كيفيت آب ،كيفيت فيزيكي وظاهري ،كيفيت شيميائي وكيفيت باكتريولوژيك آب مد نظر مي باشد.
كيفيت فيزيكي وظاهري آب:
كيفيت فيزيكي آب مربوط به خصوصياتي از آب شامل رنگ ،كدورت ،طعم ،مزه ودرجه حرارت آب ميشود كه باحواس بينائي ،چشائي ،لامسه وبويائي قابل تشخيص هستند. در هر شرايطي رقبت مصرف كننده براي مصرف آبي بااين خصوصيات ،به تناسب افزايش مقادير رنگ ،بو،كدورت ،طعم ومزه و....كاهش مي يابد،چون مصرف كننده با حواس خود براحتي آنها را تشخيص مي دهد.
كدورت آب شاخص خوبي دركمك به بيان كيفيت آب مصرفي است و ميزان پيشرفت عمل تصفيه آب را نشان مي دهد وهر چه پائين تر باشدبهتر است .حتي كمتر از يك واحد نفلو متري ،واگر بتوانيم آبي با اين خصوصيات را براي جامعه مورد نظر فراهم كنيم كيفيت خوبي از آب را تامين كرده ايم.
آب شرب بايد بي بو، و مزه آن گوارا باشد.كه البته مزه آب بدليل وجود املاح مختلف كلريد ها،نمكهاي آهن والومينيوم ومنيزيم و...مي باشد.هدايت الكتريكي وPHآب نيز از جمله خصوصيات فيزيكوشيميائي آب هستندكه به ترتيب نشان دهنده كل جامدات محلول واسيديته آب مي باشند.
آب تصفيه شده ويا منبع آبي كه جهت مصرف آماده شده معمولا داراي آلاينده هاي فيزيكي نمي باشدولي ممكن است در طول مدتي كه آب فوق براي مصرف درمخازن ذخيره ميگردد داراي آلودگيهاي فيزيكي بشود ،به اينصورت كه با باز بودن درب مخازن ذخيره آب وتابش نور خورشيد داخل مخزن وهمچنين ورود آلگها وجلبكهاوگياهان آبزي از محيط به داخل منبع ذخيره آب ،شرايط براي رشد وتكثير آلگها و...با انجام فتوسنتز مهيا مي شود وممكن است بعد از مدتي در جدار مخزن ذخيره آب لايه ائي از جلبكها وآلگهاي مختلف رشد نموده ومنشاءبو وطعم وحتي رنگ وكدورت در آب شوند.
با توجه به اينكه استفاده از اينگونه مخازن براي ذخيره آب در مناطق نظامي وجنگي وبويژه عملياتي در حد گسترده مي باشد بستن كا مل درب مخازن بسيار مفيد خواهد بود ،هم از ورود ذرات معلق هوا به داخل آب جلوگيري مي شود وهم از فراهم شدن شرايط رشد آلگها مما نعت مي شود در نتيجه كيفيت فيزيكي آب نيز حفظ شده است ومشكلات مربوط به شستشو وپاك كردن لجنهاي مخزن به كمك آب سالم وپاك وضدعفوني آن را هر چند مدت يكبار نداريم.
كيفيت شيميائي :
كيفيت شيميائي آب مربوط به حضور يونهاي عامل سختي و بويژه مجموعه كاتيونهاوآنيونهاي قابل حل در آب وسموم وتركيبات آلي وعناصر سمي وكمياب مي شود.،كه براي هر كدام از آنها در آب شرب مقادير مشخص واستاندارد مطلوب و حداكثر مجاز تعيين شده است،يكي از مهمترين وفراوانترين آنها معمولا يونهاي عامل سختي آب است كه بدن انسان در برابر آنها حساسيت زيادي ندارد وآبهاي با سختي 350 ميلي گرم در ليتر را براحتي مصرف مي كند وبراي مدت كوتاه تا سختي 500 ميلي گرم در ليتر را هم مي تواند جهت شرب مصرف كند در حاليكه آبهاي خيلي سبك براي شرب خوشمزه وگوارا نيستند وتوصيه مي شود سختي آب براي مصارف شرب بالاي 50 ميلي گرم در ليتر باشد.از جمله كاتيونها وآنيونها ي مرتبط با سختي به ترتيب اهميت كاتيونهاي منيزيم ،كلسيم ،استرانسيم ،آهن ،الومينيوم ومنگنز ومس وآنيونهاي كربنات،بيكربنات ،كلرور،سولفات وسيليكات ونيترات است كه محلول در آب هستند.
از جمله تركيبات شيميائي كه وجود آنهادر آب سلامتي انسان را تهديد مي كند سموم وتركيبات آلي است كه ممكن است از طريق زه آبهاي زمينهاي سمپاشي شده ،ورود فاضلابهاي خانگي وصنعتي ويا طي يك عمليات خرابكاري به منابع آب وارد شوند. عناصر سمي وجزئي نيز از جمله تركيبات شيميائي موجود در آب هستند كه مقادير آنها در آب بسيار جزئي است ودر شرايطي كه مجبور به استفاده از ،بطريهاي آب آماده براي تامين آب شرب نيروهاي نظامي باشيم در اين شرايط كنترل تمام عناصر جزئي هم حائز اهميت وضروريست از جمله عناصري كه حضور آنها در اينگونه آبها بايد بررسي واندازه گيري شود،عبارتند از :
بريليوم ،كادميوم كروميوم ،مس ،آهن ،منگنز،منيزيم ،جيوه ،نيكل ،سلنيوم ،استرانسيوم ،واناديوم ،روي ،فلوئور،يدوبروم .
از جمله عناصر سمي كه احتمال حضور آنها در منابع آب بدليل تصفيه ناقص وياضعيف فاضلابهاي تخليه شده به آبهاي پذيرنده وجود دارد آرسنيك ،سيانور ،سرب،جيوه وكادميوم و...مي باشد.
نيروهاي نظامي بخصوص آنهائي كه در مناطق گرمسير مستقر هستند معمولا مصرف آب شرب بالائي دارند.حال اگر همين نيروها در منطقه گرمسير حين عمليات ويا فعاليتهاي آموزشي مقدار زيادي از اب بدن خود را از طريق عرق كردن ازدست بدهند مجبور هستند وضروري است مصرف آب شرب خود راتا حد زيادي اضافه نمايند تا با جايگزين كردن آب از دست رفته بدن ،از صدمات گرمائي پيشگيري نمايند.ولي توجه به اين نكته هم لازم است كه مصرف بالاي اب شرب به تنهائي مي تواند منجر به مسموميت شديد ومرگ ناشي از كاهش سديم از دست رفته حين عرق كردن شود،چون آب مصرفي به تنهائي با توجه به كيفيت شيميائي آن قادر به تامين املاح از دست رفته نمي باشدوتا بحال چندين مورد مرگ بدليل مسموميت شديد ناشي از مصرف زياد آب وكاهش سديم در خون ورزشكاران ونيروهاي نظامي گزارش شده است .
عدم آگاهي وتفسير غلط علائم بيماري در شرايطي كه فرد با كاهش آب وصدمات گرمائي مواجه شده است مي تواند منجربه تامين وجايگزين كردن آب تا حد زياد ومصيبت بار بدون تامين نمك ويا سديم جايگزين براي بيمار شده وسبب مرگ او گردد.در حاليكه با پيش بيني مصرف كافي قرصهاي نمك مي توان براحتي از اين مشكل پيشگيري كرد.
معمولا در بين منابع آبي كه براي تامين مصارف شرب وبهداشتي حتي در مراكز ومناطق نظامي انتخاب مي شود كمتر با مشكلاتي ناشي از كيفيت شيميائي آب مواجه مي شويم وغالبا املاح آب در حد قابل قبولي هستند ولي اعمال كنترلهاي لازم جهت اطمينان از سلامت كيفيت شيميائي آب هم در هر شرايطي ضرورت دارد.
بهسازی چشمه هاي آب آشاميدني
بهسازی چشمه هاي آب آشاميدني
Springs sanitation
حفاظت چشمه ها از آلودگي از اهميت بالائي برخوردار است و استفاده از اتاقكها براي اين منظور يكي از روشهاي مناسب مي باشد.
البته ساختن چنين سازه اي
استفاده از اتاقك در بهسازي چشمه ها زماني مفيد است كه :
1- از آن به عنـوان يك حوض ته نشيني ساده براي جدا كردن ذرات شن استفاده شود.
2- استفاده از آن به عنوان مخزن ذخيره براي چشمه هايي كه در آنها ماكزيمم مصرف و نياز جامعه بيشتر از جريان آب چشمه ها باشد .
3- روشي براي حفاظت آب چشمه ها از آلودگي باشد .
4- روشي براي جمع آوري آب چشمه از طريق يك مسير مناسب و آسان از لايه هاي آبهاي زيرزميني به داخل يك مسير انحرافي است .
با توجه به مطالب فوق مجازيم اتاقك را حذف كنيم :
- اگر بتوانيم آب را از يك چشمه بدون اتاق حفاظت و جمع آوري كنيم .
- واگر ذخيره نمودن آب لازم نباشد چون جريان آب چشمه به اندازه كافي بود و يا ماكزيمم مصرف نياز آب اجتماع را طبق مي نمايد .
استاندارد ها و نشریه های آب و فاضلاب
استاندارد ها و نشریه های آب و فاضلاب
نظر به اهميت استانداردها و نشریه های آب و فاضلاب موجود و باتوجه به ارائه پيشنهادهاي تجديدنظر برخي از استانداردهاي ملي توسط ساير اشخاص حقيقي و حقوقي (بجز دبيران قبلي تدوين استاندارد مربوطه) جهت طرح در كميته هاي برنامه ريزي ، مقتضي است استانداردها و نشریه ها وکتاب های کاربردی مرتبط با صنعت آب و فاضلاب به شرح زیر ارائه می گردد…
- استاندارد کیفیت آب آشامیدنی نشریه 116-3 دانلود نشریه 116-3
- مبانی و ضوابط طراحی طرحهای آبرسانی شهری نشریه 117-3 دانلود نشریه 117-3
- ضوابط فنی بررسی و تصویب طرحهای تصفیه آب شهری نشریه 121-3 دانلود نشریه 1-121
- گزارش و آمار روزانه بهره برداری از تصفیه خانه های آب نشریه 130- دانلود نشریه 3-130
- راهنمای نگهداری و تعمیرات تصفیه خانه های آب و حفاظت و ایمنی تاسیسات نشریه 133 دانلود نشریه 133
- نیروی انسانی در تصفیه خانه های آب و مراقبت و کنترل سلامت آنان نشریه 134 دانلود نشریه 134
- راهنمای بهره برداری و نگهداری از مخازن آب نشریه 137 دانلود نشریه 137
- راهنمای بهره برداری و نگه داری واحدهای تصفیه خانه آب نشریه 177 دانلود نشریه 177
- راهنمای کنترل کیفیت در مراحل مختلف تصفیه آب آشامیدنی نشریه 179 دانلود نشریه 179
- راهنمای نشت یابی و جلوگیری از تلفات آب در تاسیسات آبرسانی شهری نشریه 241 دانلود نشریه 241
- راهنمای طراحی هیدرولیکی تصفیه خانه های آب نشریه 436 دانلود نشریه 436
- راهنمای انتخاب نوع و موقعیت شیرآلات صنعت آب و بهره برداری از آنها نشریه 529 دانلود نشریه 529
- راهنمای طراحی تلمبه خانه های آب نشریه 470 دانلود نشریه 470
- راهنمای شناخت و بررسی عوامل موثر در آب به حساب نیامده و راهکارکاهش آن نشریه 308-الف دانلود نشریه308
- فهرست خدمات طرح های ابرسانی مراحل ((طراحی پایه و طراحی تفصیلی)) نشریه 324-الف دانلود نشریه 324الف
- دستورالعمل انتخاب و طراحی تجهیزات کنترل ضربه قوچ درتاسیسات آب شهری نشریه 517 دانلود نشریه 517
- آب آشامیدنی-ویژگی های فیزیکی و شیمیایی استاندارد 1053 دانلود استاندارد 1053
- استاندارد های کیفیت آب آشامیدنی کشور های ژاپن،هند و آمریکا دانلود استاندارد
- ویرایش 20 استاندارد متد برای انجام آزمایشات آب و فاضلاب سال 1999 دانلود کتاب استاندارد متد
- مبانی و ضوابط طراحی شبکه های جمع آوری آبهای سطحی و فاضلاب شهری نشریه 118-3 دانلود نشریه 118-3
- ضوابط فنی بررسی و تصویب طرحهای تصفیه فاضلاب شهری نشریه 129-3 دانلود نشریه 129-3
- مکمل ضوابط طراحی شبکه های جمع آوری آبهای سطحی و فاضلاب شهری نشریه 163 دانلود نشریه 163
- فهرست خدمات مطالعات مرحله توجیهی طرح های فاضلاب و آب های سطحی نشریه 435 دانلود نشریه 435
- راهنمای بهره برداری و نگه داری تصفیه خانه های فاضلاب شهری (تصفیه مقدماتی) نشریه 237 دانلود نشریه 237
- ضوابط بهداشتی و ایمنی پرسنل تصفیه خانه های فاضلاب نشریه 275 دانلود نشریه 275
- راهنمای طراحی تلمبه خانه های فاضلاب نشریه 347 دانلود نشریه 347
- راهنمای بهره برداری و نگهداری از تصفیه خانه های فاضلاب شهری بخش دوم-تصفیه ثانویه 284 دانلود نشریه 284
- راهنمای تعیین و انتخاب وسایل و لوازم آزمایشگاه تصفیه خانه های فاضلاب نشریه 285 دانلود نشریه 285
- راهنمای اندازه گیری و ثبت پارامتر ها تصفیه خانه های فاضلاب و پردازش آن نشریه 494
- راهنمای بهره برداری و نگه داری از شبکه های جمع آوری فاضلاب نشریه 520
- کتاب 3D-Groundwater Modeling دانلود
- کتاب Biotechnology for Waste and Wastewater Treatment دانلود
- کتاب Civil Engineering Hydraulics دانلود
- کتاب Groundwater Contamination دانلود
- کتاب Groundwater Geochemistry دانلود
- کتاب Handbook of Groundwater Engineering دانلود
- کتاب Handbook of Water Treatment دانلود
- کتاب Innovations in Ground Water and Soil Cleanup دانلود
- کتاب Municipal Wastewater Treatment دانلود
- کتاب dynamic and control of wastewater treatment دانلود
- کتاب Guidelines for the Design Construction and Operation Water and Sewerage Systems دانلود
- کتاب Mechanical and Electrical Design of pumping stations دانلود
- کتاب Open Channel Hydraulics- Sturm دانلود
- کتاب Practical Wastewater Treatment دانلود
- کتاب Structural and architectural design of pumping stations دانلود
- کتاب The Handbook Of Groundwater Engineering دانلود
- کتاب Wastewater microbiology دانلود
- کتاب piping and valves for water and wastewater plant دانلود
- کتاب General Principles of pumping station design دانلود
- کتاب Wastewater Engineering Treatment and Reuse دانلود
- کتاب Wastewater Sludge Processing دانلود
- کتاب Water Conservation Reuse and Recycling دانلود
- کتاب Handbook of water and wastewater treatment plant operations دانلود
- کتاب Industrial wastewater treatment دانلود
- کتاب Biosolids Treatment Processes دانلود
- کتاب water,cultural diversity,and global enviromental change دانلود
- کتاب biosolids engineering دانلود
- کتاب Water quality control McGrow Hill دانلود
- کتاب Water Supply and Wastewater Treatment Market in China دانلود
- کتاب chemical safty of drinking-water:assessing piorities for risk management دانلود
- کتاب PLUMBING-water supply sprinkler,and wastewater systems دانلود
هر آب بطری شدهای معدنی نیست
آب معدنی، همان آب چشمه است که با عبور از طبقات و لایه های کوه ها به طور طبیعی تصفیه و هنگامی که به سطح زمین می رسد به جوش و خروش در آمده و اکسیژن فراوانی دریافت می کند.
این آب ها به دلیل گذر از سنگ های معدنی حاوی املاح زیادی چون کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم بوده و طعم و مزه بهتری نسبت به آب لوله کشی دارد.
66 روش برای استفاده بهتر از آب
به گزارش واحد مرکزی خبر این توصیه ها بهاین شرح است.
1- موقع مسواک زدن شیرآب تصفیه شده را باز نگذارید.
2- موقع شامپو زدن و شستن موهای سر در هنگام استحمام، شیر آب را ببندید. تلاش کنید مدت استحمام کوتاه باشد.
آب پخش کن دوش حمام را با نوع جدید آن (سردوش مصرف) تعویض کنید.
برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از 5 دقیقه برسانید. با این روش ماهیانه حدود 4000 لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.
3- برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گل ها از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.