هزینه تصفیه فاضلاب لجن فعال و RBC برای ظرفیتm3/day 6000
برق مصرفی مورد نیاز در سیستم RBC طبق جدول ذیل مقایسه گردیده و با توجه به بالا بودن تعرفه برق صنعتی، RBC سهم بسزایی در پایین آوردن هزینه های جاری سیستم تصفیه خواهد داشت.
مقایسه مصرف انرژی برای ظرفیت
m3/day 6000
روش تصفیه | مقدار مصرف انرژی hr/kw | مصرف انرژی روزانه kw | ماهیانه kw
| سالیانه kw
|
RBC | hr/kw 100 | 2400=24×100 | 000/72 | 000/864 |
هوادهی سطحی | hr / kw1100 | 400/26=24×1100 | 000/792 | 000/504/9 |
هوادهی عمقی | hr / kw 950 | 800/22=24×950 | 000/684 | 000/208/8 |
* هزینه هر کیلووات برق مصرفی طبق تعرفه شرکت برق: 773 ریال
* یارانه پرداختی توسط دولت 5/41%
کل برق مصرفی سالیانه سیستم RBC
ریال 000/872/667=773×kw 000/864
(نهصدوچهل و پنج میلیون و سی و هشت هزاروهشتصد و هشتاد ریال) 880/038/945 =415/1×000/872/667
کل برق مصرفی سالیانه هوادهی سطحی
ریال 000/592/346/7= 773×000/504/9
ریال 680/427/395/10= 415/1× 000/592/346/130
(ده میلیاردو سیصدونودو پنج میلیون و چهارصد و بیست و هفت هزارو ششصد و هشتاد ریال)
عوامل موثر در مقدار Do
مقدار اکسیژن محلول در آب ، طبق قانون هنری ، تابعی از دما و فشار جزئی اکسیژن موجود در محیط است، همچنین به مواد موجود در آب هم بستگی دارد. غلظت اکسیژن حل شده در آب کم است بنابراین از لحاظ بومشناختی ناپایدار است. مقدار اکسیژن در صفر درجه و فشار متعارفی حدود 14,6ppm می باشد. این مقدار در 20 درجه سانتیگراد به 9,2ppm میباشد.
انحلال پذیری گازها با افزایش دما کاهش مییابد. بنابراین آب رودخانهای که بطور مصنوعی گرم شده است، دچار آلودگی گرمایی میباشد و آن کمتر از آبهای سرد است. آلودگی گرمایی آب ، اغلب به علت نیروگاههای برق میباشد که آب سرد را از رودخانهها یا دریاچه برای خنک کردن دستگاهها بکار میبرند و آب گرمشده را به منبع اصلی برمیگردانند.
نقش مواد آلی در کاهش
وجود مواد شیمیایی احیا کننده و بویژه مواد آلی در آب موجب مصرف و کاهش مقدار اکسیژن محلول میگردد. فاضلابها و پسابهای صنعتی و خانگی ، حاوی مقادیر زیادی مواد آلی هستند. تخلیه آنها در آبها ، بسرعت باعث آلودگی آب و کاهش میشود. آبهای جاری در نهرها و رودخانههای کمعمق که هوادهی میشود، بطور مداوم اکسیژندار میشوند. اما آبهای راکد یا آبی که نزدیک کف یک دریاچه عمیق است، تقریباً عاری از اکسیژن است، زیرا با ماده آلی واکنش دارد و هیچ مکانیسمی برای تجدید آن وجود ندارد.
استافیلوکوک Estaphylococcus
کلمه استافیلوکوک از دو بخش تشکیل شده : استافیل به معنی خوشه انگور و کوک به معنی دانه.پس استافیلوکوک یعنی دانه خوشه انگوری.
این
باکتری برای اولین بار توسط کخ کشف شد. فردی به نام اوگستون در سال 1881
نام استافیلوکوک را برای باکتری انتخاب کرد.از نظر شکل ظاهری باکتری کوکسی
گرم مثبت است و به شکل خوشه انگور در زیر میکروسکوپ مشاهده می شود.بی حرکت
و بدون اسپور است و در روی محیط کشت رنگیزه های مختلفی ایجاد می کند
(طلایی ، نارنجی ، سفید).بر روی محیط های معمولی رشد می کند.محیط
اختصاصی جهت باکتری محیطی است به نام مانیتول سالت آگار.این محیط 7% نمک
دارد که در نتیجه باکتریهای دیگر بر روی این محیط رشد نمی کنند پس یک محیط
اختصاصی برای انواع استافیلوکوک است.
از نظر ساختمان آنتی
ژنی:پپتیدوگلیکان دیواره و تئی کوئیک اسید و پروتئین A دارای خاصیت آنتی
ژنی هستند.همچنین پلی ساکارید و آنتی ژن کپسولی در دیواره وجود دارد.
آنزیم کواگولاز پیوسته در سطح باکتری وجود دارد و به آن فاکتور جمع کننده نیز می گویند.(Clumping factor)
آنزیم کواگولاز آزاد باعث می شود که در لوله آزمایش پلاسما منعقد شود.جهت انعقاد نیاز به فعال کننده ای است بنام کواگولاز ریکتین فاکتور.پس کواگولاز به خودی خود فعال نیست و نیاز به فعال کننده Coagulas Reactin factor دارد.کواگولاز رشته های فیبرینوژن پلاسما را به رشته های فیبرین تبدیل می کند و باعث انعقاد می شود.در شرایط مساعد باکتری آنزیم دیگری ترشح می کند به نام فیبرینولیزین که رشته ها را حل می کند.(به همین دلیل بعد از انجام آزمایش باید 2 ساعت به 2 ساعت لوله را چک کرد تا آنزیم دوم ترشح نشود.)
تصفیه پیشرفته فاضلاب (حذف فسفر)
تصفیه پیشرفته فاضلاب
(حذف فسفر)
منابع ورود فسفر به فاضلاب
*صنایع مختلف
* منابع رواناب غیر نقطه ای
*تر کیبات دتر جنت فسفر دار
*استفاده از کود های شیمیایی فسفر دار
استراتژی انتخاب سیستم مناسب در حذف فسفر
• توصیف استراتژی
•داده های مربوط به پایش و اطلاعات مورد نیاز
•راهکار های قابل اجرا در حذف فسفر
•انتخاب سیستم مناسب
توصیف استراتژی
•تعیین استاندارد های مربوط به حدود مجاز فسفر در خروجی سیستمهای تصفیه
•غربال کردن روشهای مختلف با توجه به معیار ها
•در هر مرحله از فرایند انتخاب٬ سیستمهای مختلف از نظر معیار های خاصی مورد مقایسه قرار می گیرند .
تصفیه خانه ی شماره 3 (تهرانپارس)
تصفیه خانه ی شماره 3 (تهرانپارس)
این تصفیه خانه شماره 3 تهران است . آب این تصفیه خانه توسط کانالی به قطر 7/2 متر و به طول 10 کیلو متر از سد لتیان تامین می شودو آب ورودی به دو بخش تقسیم می شود و برای کانالی که به تصفیه خانه شماره 4 می رود عمل پرکلرینیشن انجام می گیرد. که این عمل از رشد جلبکها جلوگیری نموده و باعث بر طرف شدن گازهای بودار آب،حذف آهن و منگنز و بهبود فرایند زلال سازی در پولساتور میشود.ولی روی آب ورودی به تصفیه خانه عمل پرکلرینیشن انجام نمی گیرد.حد اکثر ظرفیت ورودی 5 متر مکعب بر ثانیه است . از 3 زلال ساز پولساتور استفاده می گردد.نوع صافی مورد استفاده صافی شنی تند از نوع آکازور Tبه تعداد 30 جفت می باشد کف این صافی ها از 56 اسلب صافی در ابعاد m1 ×m 1 تشکیل شده و درسطح آنها نازلهایی قرار دارد که آب صاف شده را جمع آوری می کنند.. شکاف این نازلها باید از ریزترین ذرات صافی کوچکتر باشد . زیر این اسلبها پایه نگهدارنده شنی به ارتفاع cm10 قرار دارد. ماده منعقد کننده مصرفی که میزان و غلظت آن از آزمایش جار به دست می آید کلرورفریک و کمک منعقد کننده مصرفی شیر آهک می باشد .
مراحل تصفیه آب
مراحل تصفیه آب
مقدمه
آب مورد نیاز به اندازه کافی و کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشری بسیار ضروری است انسانها از همان ابتدا به اهمیت فراوان آب پی برده بودند و تمدنها پیرامون منابع آبی به وجود آمده اند که علاوه بر تامین نیازهای حیاتی قادر به رفع نیازهای کشاورزی و حمل و نقل بوده اند.
انسانهای اولیه از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی و چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند.
خصوصیات آب آشامیدنی
شناسایی ویژگی هایی که در فرآیند تصفیه آب شرب ضروری به نظر می رسند و بایستی با استانداردهای موجود مطابقت داشته باشند عبارتند از:
ویژگی های فیزیکی آب اشامیدنی
الف) جامدات معلق
ب) کدورت
ج) رنگ
د) طعم و بو
و) دما
خصوصیات آب آشامیدنی
ویژگی های شیمیایی آب آشامیدنی
الف) کل جامدات محلول
ب) قلیائیت
ج) سختی
د) فلزات
و) مواد آلی
ه) مواد مغذی
لوازم معمولی آزمایشگاه بر اساس جنس به چند دستهی کلی تقسیم میشود:
وسایل شیشهای یا پلاستیکی
آبفشان یا پیسِت ( Wash bottle )
ارلن مایر ( Conic Flask - Erlenmeyer )
استوانه مدرج یا مزور ( Graduated Cylinder )
بالن ( Flask )
بالن ژوژه ( Graduated Flask )
بشر (Beaker )
بورت ( Burrete )
پیپت ( Pipette )
دسیکاتور( ( Desicator
شیشه ساعت ( Watch Glass )
قطره چکان ( Dropper )
قیف ( Funnel )
لوله آزمایش ( Test Tube )
مبرد ( Condenser )
وسایل چینی
بوته چینی ( Crucible Procelain )
قیف بوخنر ( Buchner Funnel )
کپسول چینی ( Evaporating Dish )
وسایل فلزی
اسپاتول - قاشقک ( Spatula )
پایه ( Support Stand )
جای لوله آزمایش ( Test Tube Support )
چراغ بونسن ( Bunsen Burner )
سه پایه ( Clamp )
گیره ( Clamp Holder )
عوامل تغيير دهنده خواص ارگانولپتيکی آبها
1) ترکيبات معدنی:
کلرور سديم وكلرور منيزيم طعم شوری و يا تلخی به آب می دهد.
وجود بيش از حد آهن و منگنز طعم فلزی به آب می دهد.
گازهای محلول مانند متان، H2s در ايجاد طعم و بو موثر است. وجود اکسيژن محلول باعث گوارايی آب می شود.
2) ترکيبات شيميايی آلی:
- کلر و ترکيبات آن در اثر وجود ترکيبات فنلی، تشکيل کلروفنلها را خواهند داد که باعث نامطبوع شدن کيفيت آب خواهد شد. کلر بعضی از ترکيبات اسيدآمينه را به آلدئيد تبديل می کند که توليد بو می کنند مانند متيل پروپانول و متيل بوتانول.
- فنيل استالدئيد هم بر اثر فعاليت متابوليکی قترچها ايجاد می شود.
- نفت و برخی از ترکيبات شيميايی هيدروکربنی.
- مصرف زياد از حد حشره کش ها، آفت کش ها و علف کش ها
- پساب های صنعتی و فاضلاب های شهری و روستايی
- ترکيبات ضد عفونی کننده و پاک کننده ها