DDT
تصور ميشود كه د.د.ت پمپ سديم،پتاسيم را كه براي انتقال پيام عصبي حياتي است مهار مي كند و درنتيجه منجر به تحريك خود به خودي نرون ها همراه با انقباض غير ارادي عضلات مي شود كه نهايتا به مرگ مي انجامد.
د.د.ت به شدت پايدار است و بنابراين در آب،خاك ،بافت حيوانات و گياهان و محيط زيست مقاوم است.نيمه عمر آن در خاك حدود 30 سال و در بافت گياهي و جانوري و محيط حتي از اين هم پايدار تر است.و به وسيله ميكرو ارگانيزمها وگرما ويا اشعه ماوراء بنفش به كندي تجزيه ميشود.اين تركيب به شدت چربي دوست بوده و ترجيها در تركيبات چرب بافت گياهان و جانوران تجمع مييابد.
Phenol Red Fermentation Broths (تست تخمیر فنول رد در محیط مایع)
Phenol Red Broth
Phenol Red Broth is a general-purpose differential test medium typically used to differentiate gram negative enteric bacteria. It contains peptone, phenol red (a pH indicator), a Durham tube, and one carbohydrate.
We use three different kinds of phenol red broths. One contains glucose; one contains lactose, and the last contains sucrose. The objective of the exercise is to determine which organisms can utilize each sugar.
Phenol red is a pH indicator which turns yellow below a pH of 6.8 and fuchsia above a pH of 7.4. If the organism is able to utilize the carbohydrate, an acid by-product is created, which turns the media yellow. If the organism is unable to utilize the carbohydrate but does use the peptone, the by-product is ammonia, which raises the pH of the media and turns it fuchsia.
When the organism is able to use the carbohydrate, a gas by-product may be produced. If it is, an air bubble will be trapped inside the Durham tube. If the organism is unable to utilize the carbohydrate, gas will not be produced, and no air bubble will be formed.
خوردگي ميكروبي
يكي ازمهمترين جنبههاي علم خوردگي فلزات كه مطالعه وتحقيق برروي آن كمتر صورت گرفته است، پديده خوردگي ميكروبي است، اين نوع خوردگي در واقع به تخريب وازبين رفتن يك فلزمي انجامد كه به طور مستقيم و يا غيرمستقيم در نتيجه فعاليت موجودات زنده است. اين موجودات زنده شامل انواع ميكروسكوپي مانند باكتريها، قارچها و انواع ماكروسكوپي مانند جلبكها و جانوران دريايي ميباشند. اين موجودات معمولا در محيطهايي با pH بين 11-1 و درجه حرارت 180-30- درجه فارنهايت و فشار حداكثر psi15000 را تحمل و رشد وتكثير مينمايند. فعاليتهاي بيولوژيكي ممكن است بر خوردگي در محيطهاي مختلفي مثل خاك، آب، محصولات نفتي و مايعات روغن كاري تاثير بگذارد. اين موجودات قادرند مواد آلي ومواد معدني محيط اطراف خودرا تغذيه نموده و در اثر سوخت و ساز آنها مواد ديگري را به وجود آورند كه در نتيجه توليد اين مواد فرآيندهاي خوردگي را تحت تاثير قرار دهند.
خوردگي ميكروبي اولين بار توسط گارت در سال 1891 هنگامي كه وي برروي خوردگي كابلهاي سربي مدفون شده در زير خاك مطالعه ميكرد،گزارش گرديد. وي اظهار نمود كه خوردگي كابلهاي سربي ناشي از فعاليتهاي متابوليكي باكتريهاي موجود در خاك است. سپس در سال 1934von Wolzojenkuhr و vander vlugh گزارشي در مورد خوردگي فلزات آهني مدفون شده در خاك تحت شرايط بيهوازي را ارايه دادند. مطالعات آنها نشان داد كه خوردگي توسط فعاليت يك نوع باكتري
بيهوازي بنام باكتري احياكننده سولفات(SRB) رخ داده است. از آن زمان به بعد مطالعه و تحقيق برروي اين پديده بيشتر شد و موضوع خوردگي ميكروبي به عنوان يك پديده در علم خوردگي فلزات مورد توجه قرار گرفت.
آلودگي آب Water Pollution
آب هر گز بطور خالص در هيچ كجاي دنيا يافت نمي شود . حتي آب باراني كه در مناطق غير الوده نواحي جغرافيائي به زمين مي بارد شامل گازها ي o2-co2-N2 محلول در آن است و همچنين گرد و غبار يا ذرات معلق در اتمسفر بصورت تعليق در آب حمل مي شوند . آب چشمه ها نيز معمولاً داراي تركيباتي حمل شده از فلزاتي مثل Na-Mg –Ca- Fe- است .
آب سخت آبي است كه مقدار قابل توجهي از تركيبات فلزات در آن وجود دارد . حتي آب نوشيدني ما هم از نظر شيميائي خالص نيست و درست است كه ذرات جامد معلق و باكتريهاي مضر آن از بين رفته اند اما باز هم از نظر شيميائي خالص نيست . اصولاً آب خالص براي نوشيدن نامطبوع است .
استفاده هاي طبيعي از آب عبارتند :
1- زيبائي و تفريحي
2- ذخيره آب مصرفي عمومي مردم
3- محيط زيست آبي جانوران آبزي
4- كشاورزي
5- صنعتي
طبق يك تعريف : هر ماده و جسمي كه مانع استفاده طبيعي از آب شود آلوده كننده آب تلقي مي شود . آبي كه براي بعضي استفاده هاي خاصي مناسب است بايد آلوده نباشد .
اكنون در جهان بيش از 500كيلومتر مكعب آب در رابطه با صنعت مورد استفاده قرار مي گيرد كه نصف آن پس از تصفيه پسابهاي صنعتي مجدداً استفاده مي شود . ( بر طبق محاسبات سازمان ملل يك سوم آبهاي شيرين جهان آلوده اند ) .
آب، محيط زيست
فعاليتهاي مربوط به توسعه منابع آب تغييراتي را در محيط زيست بدنبال دارد . اثرات زيست محيطي سيستم هاي توسعه منابع آب ، در ضمن مفيد بودن مي تواند مضر هم باشند . براي مثال مخازن سد ها اغلب بخشهائي از بستر سيل گير رودخانه و نيز حوزه آبريز را تخريب مي نمايند درحاليكه از طرف ديگر درياچه اي بوجود مي آورند و به اين ترتيب بعضي از خصوصيات زيستمحيطي و اكولوژي اين رودخانه ها در حوزه هاي آبريز از دست ميرود . افزايش دماي زمين به اين معني است كه سطح آب دريا بالا خواهد رفت و مناطق ساحلي و روخانه ها را غرقاب خواهد كرد و زندگي بيش از 100ميليون جمعيت را به مخاطره خواهد انداخت . گذشته از آن الگوي بارندگي ها بي ترديد تغيير كرده و كشاورزي مختل مي شود ، همچنين اين تغيير الگو باعث مي شود كه طوفانها و گردبادها ، پرقدرت تر شده و موجب جاري شدن سيل شود . همينطور امكان دارد كه نواحي گرم وخشك جهان كوچك تر شوند و آز آنجا كه اين دگرگوني ها سريع خواهد بود ، اكوسيستم هاي طبيعي يعني زمينهاي مرطوب يا زمينهاي هموار و اصولا جانوران و گياهاني كه به زندگي در شرايط اب و هوائي معين خو گرفته اند ناگهان خود را با اوضاع متفاوت مواجه خواهند ديد و همين مسئله باعث نابودي و انقراض بسياري ازاين گونه هاي جانوري و گياهي خواهد شد .
تخريب جزاير مرجاني ، صيد بي رويه ماهي و آلودگي اقيانوسها ، فجايعي ساخته و پرداخته دست بشر است . مواد نفتي ، فاضلاب و رسوبات مواد شيميائي ، كودهائي كه بدرون دريا ميريزند بدون شك ماهي ها و پرندگان دريائي را بيمار مي سازد و مواد ناشي از پسماندها موجب رشد خزه هاي دريائي شده درنتيجه باعث نابودي حيات دريائي مي گردد. از طرف ديگر آلودگي آبهاي زير زميني ناشي از نشت و نفوذ شيرابه در جايگاههاي دفن زباله ، از معضلات عمده اي است كه مسائل بهداشتي زيستمحيطي عديده اي را ايجاد نموده است . در اثر فعل و انفعالات و واكنشهاي مختلف در درون گودالها و انبار هاي زباله و نزديك بودن سطح بسته گودالها به آبهاي زير زميني ، شيرابه به سهولت در اين آبها نفوذ كرده و هرگونه مصارف آني اب را غير ممكن مي سازد .
علت مرگ رودخانه ها از دید گاه میکروبیولوژی و خود پالایی آنها
مقدمه
بیشتر سطح کره زمین از آب پوشیده شده و محیطهای آبی مکان مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشند. ورود مواد آلی آب را آلوده ساخته و محیط را برای رشد میکروارگانیسم مناسب تر می کند.
وجود مواد غذائی در آب از طریق فاضلاب و یا کارخانجات صنعتی باعث تکثیر میکروبهای آب می شود. در آبهایی که از نظر مواد غذائی فقیر می باشند تعداد میکروبها کم است و بیشتر به حالت شناورند، در حالی که بعضی از میکروبها که زیستگاه طبیعی آنها آب می باشد دارای گیره و قلّاب شناور هستند و در اعماق آب نیز دیده می شوند. در آبهای فقیر از مواد آلی و غنی از مواد معدنی اغلب باکتریهای اتوتروف وجود دارند که اکثر آنها بیماریزا نیستند ولی در آبهای غنی از مواد آلی باکتریهای هتروتروف دیده می شوند که بعضی از آنها بیماریزا می باشند. وجود میکروارگانیسم ها در آب از طرفی باعث انجام چرخه عناصر در آب شده و از طرف دیگر می توانند پدیده های نا مطلوبی در آبهای آشامیدنی و آبهای طبیعی به وجود آورند. مثلاً رشد بیش از حد جلبک سبز آبی در دریاچه می تواند منجربه تولید بلوم شود. (بلوم حالتی از شکوفایی جلبکهای سمّی در سطح آب است که گاهی باعث از بین رفتن سایر موجودات آبزی می شوند.) و یا رشد بیش از حد باکتریهای رشته ای در پساب باعث ایجاد بالکینگ می شوند (بالکینگ عبارت است از شناور شدن مواد در سطح پساب و در نتیجه مانع رسوب مواد موجود در پساب خواهد شد). بنابراین وجود میکروارگانیسم برای حیات در آب لازم است ولی تغییر اکولوژی و خواص فیزیکوشیمیایی آب باعث تغییر فلور طبیعی آب و به وجود آمدن مشکلات خاصی در آبها خواهد شد.
از نظر متخصصین روند رشد میکروارگانیسم ها فقط سه مرحله است.
1- مرحله رشد لگاریتمی : در این مرحله، میکروارگانیسم ها به شدّت رشد می کنند و ماده آلی را سریعتر مصرف می کنند. پساب فاضلاب ها دارای مقادیر زیادی مواد آلی بوده بنابراین میکروبها در این مرحله بیشترین رشد را دارند.
محیط کشت میکروب ها
کشت وتکثیر باکتریها در محیط های مصنوعی از مهمترین روشهای تشخیصی در باکتر ی شناسی است . برای کشت موفق باید شرایط مناسب برای رشد باکتری فراهم گردد. ازجمله این شرایط مواد غذایی- حرارت-رطوبت کافی- نمک- PH مناسب- حضور یاعدم حضوراکسیژن می باشد. محيط های كشت را متناسب با نوع آزمايش ميتوان به دو صورت مايع و جامد تهيه كرد.
۱- محيط كشت مايع :
محيط های مايع به علت نداشتن آگار در تركيب خود به صورت جامد در نيامده و متناسب با نوع ميكروارگانيسم و آزمايشهاي مورد نظر ميتوان آنها را در لولههاي آزمايش ـ ارلن ماير و يا ظروف ديگر مورد استفاده قرار داد.
۲.محیط كشت جامد :
محيط های جامد به علت دارا بودن آگاردر تركيب خود به صورت جامد بوده و متناسب با ميكروارگانيسم ها و آزمايش هاي مورد نظر ميتوان آنها را در لوله - ظروف پتري(پلیت)و يا ظروف ديگر مورد استفاده قرار داد . البته محیط های نیمه جامد نیز وجود دارد.که میزان آگار آن نسبت به محیط های جامد کمتر است.مثل SIM
كشت هاي جامد در لوله را ميتوان به صورتهاي زير تهيه كرد :
۱. کشت هاي عمقي Stab Cultures :
حدود 5 الي 10 ميلي ليتر از محيط كشت را در لوله آزمايش ريخته و به طور عمودي ميگذارند تا محيط بسته شود. سپس ميكروارگانيسمها را توسط سوزن كشت(آنس) به طور عمقي در مركزاين محيط كشت ميدهند .
به زودی چهارمین دریاچه پر آب جهان به کلی خشک می شود
نود درصد از آب دریاچه آرال، چهارمین دریاچه بزرگ جهان، خشک شده است به طوری که در اینده ای نزدیک این دریاچه به کلی خشک خواهد شد. پایگاه اینترنتی نشریه هافینگتون پست چاپ امریکا نوشت: دبیر کل سازمان ملل خشک شدن این دریاچه را فاجعه ای بزرگ و غیرمنتظره خواند.
بان کی مون که در سفر شش روزه به پنج کشور آسیای میانه به سر می برد، با بالگرد بر فراز این دریاچه خشک شده پرواز کرد و وضع وخیم آن را شخصاً مشاهده کرد. بان کی مون گفت این یکی از بزرگترین فاجعه های محیط زیستی در کل کره زمین است و دیدن این وضع مرا به شدت بهت زده کرده است.
دبیرکل سازمان ملل از کشورهای حاشیه دریاچه آرال خواست، اختلافات گذشته را با یکدیگر کنار بگذارند و برای بازگرداندن این دریاچه به شرایط قبلی خود که چهارمین دریاچه پر آب جهان بود، تشریک مساعی کنند.
این نشریه افزود: علت اصلی خشک شدن این دریاچه، پروژه ای عظیم است که در زمان شوروی سابق طراحی شده بود که بر اساس آن کشورهای این منطقه با ساختن سدهای عظیم روی رودخانه های تأمین کننده آب دریاچه آرال، آب این رودخانه ها را برای کشت گسترده پنبه در این منطقه خشک، به سمت مزارع پنبه منحرف کرده اند. همچنین، میان کشورهای این منطقه خشک، رقابتی سخت برای دستیابی به منابع کمیاب آب وجود دارد.