نحوه تعيين حجم مفيد مخازن آب تصفيه شده زميني
حجم مفيد مخازن شامل سه قسمت زير مي باشد:
الف) حجم مورد نياز براي جبران نوسانات ساعتي
ب) حجم مورد نياز براي تامين نيازهاي آتش نشاني
ج) حجم مورد نياز براي تامين آب در مواقعي كه آب ورودي به مخازن قطع مي شود (در اثر شكستگي و صدمات وارده به مجاري و خطوط آبرساني يا از كار افتادن تلمبه ها و انجام تعميرات و غيره).
الف) حجم مورد نياز براي جبران نوسانات ساعتي مصرف (حجم متعادل كننده)
مخازن آب بايستي قادر باشند آب مورد نياز شهر در ساعات حداكثر مصرف را تامين نمايد.حجم مورد نياز براي اين منظور بايستي با اندازه گيريهاي لازم و ترسيم منحني تغييرات روزانه مصرف تعيين گردد. در صورتي كه ترسيم منحني تغييرات مصرف امكان پذير نباشد لازم است با استفاده از تغييرات مصرف در شهرهايي با شرايط مشابه ، حجم مورد نياز را محاسبه نمود. در صورتي كه تغذيه مخزن با دبي ثابت انجام گيرد حجم مورد نياز فوق برابر 15- 25 درصد حداكثر مصرف روزانه شبكه مربوطه (با توجه به جمعيت و نحوه مصرف) توصيه مي شود. در صورتي كه تغذيه مخزن با دبي ثابت انجام نشود ، اين حجم مطابق شرايط پمپاژ تعيين خواهد شد.
مدیریت اسید شویی در سیستمهای آبیاری قطره ای
عدم رعایت رفتار صحیح در نگهداری و بهره برداری از این سیستمها عواقب ناگواری در بسیاری از مناطق دنیا بهمراه داشته به طوری که علی رقم سرمایه گذاریهای سنگین در این بخش نه تنها فرهنگ استفاده و گسترش بکارگیری سیستمهای آبیاری رشدی نشان نداده بلکه تاثیر منفی در اذهان و تفکرکشاورزان آن مناطق را بهمراه داشته است.
از این رو متن حاضر قدمی است هر چند کوچک در شناساندن رفتار های عملی در نحوه نگهداری و مدیریت بهره برداری از اینگونه سیستمها. در متن حاضر نخست به مدیریت اسید شویی به منظور پیشگیری از انسداد اجزای سیستمهای آبیاری قطره ای پرداخته شده است، امید است در آینده نزدیک به دیگر ارکان مدیریت بهره برداری و نگهداری سیستمهای آبیاری تحت فشار پرداخته شود.
کلر، سرطان و بیماری قلبی
Download the digital books in Hydrology, Hydraulic, hydraulic structures, Ground water eng, Envirome
Download the digital books in Hydrology, Hydraulic, hydraulic structures, Ground water eng, Enviromental eng and another topics in water resource engineering.
1. The Hydraulics Of Open Channel Flow:
An Introduction(2nd edition),Hubert Chanson,2004
http://www.4shared.com/file/103312982/ca8dedf0/The_Hydraulics_of.html
2. The Handbook of Groundwater Engimeering ,Jacques W .Delleur,
http://www.4shared.com/file/103397294/310e2d96/_Delleur_-_J_W__-_
The_Handbook_Of_Groundwater_Engineering.html
3.Channel Stability Assessment for Control Projects,Department of the Army
U.S. Army Corps of Engineers
Washington, DC 20314-1000,1994
http://www.4shared.com/file/103399617/870829cb/07-Channel_Stability_Assessment_for_
Flood_Control_Projects.html
4-Conduits, Culverts, and Pipes,Department of the Army
U.S. Army Corps of Engineers
Washington, DC 20314-1000,1998
http://www.4shared.com/file/103401990/f480b7b/10-Conduits_Culverts_and_Pipes.html
5.Design and Construction of Levees,U.S. Army Corps of Engineers
Washington, DC 20314-1000,2000
http://www.4shared.com/file/103403224/4d8d31c3/13-Design
_and_Construction_of_Levees.html
6.Civil Engineering Hydraulics - Essential Theory With Worked Examples
(3rd Edition)-R. E. Feath,R.E.Featherstone,1995
http://www.4shared.com/file/103404685/5abb79ba/17-Civil_Engineering
_Hydraulics_-_Essential_Theory_With_Worked_Examples__3rd_Edition_-R_E_Feath.html
چالشهای آب در عصر كنونی
بخش عمده منابع آب كره زمین دارای كیفیت پایین (شور) بوده و تنها 5/2 درصد آبهای موجود شیرین میباشد كه حدود 97 درصد آن را یخها و برفهای دائمی و آبهای زیرزمینی فسیلی تشكیل میدهد و تنها 3 درصد از 5/2 درصد، آبهای تجدیدپذیر در چرخه بارش و تبخیر را تشكیل میدهد كه آن نیز از نظر مكانی و زمانی با نیازها مطابقت ندارد. بر اساس گزارشات اعلام شده، در سال 1950 تعداد 12 كشور با حدود 20 میلیون نفر جمعیت و در سال 1990 تعداد 26 كشور با جمعیت 300 میلیون نفر با كمبود آب مواجه بودهاند و پیشبینی میشود در سال 2025 تعداد 65 كشور با جمعیت حدود 7 میلیارد نفر با كمبود آب مواجه شوند. كمبود آب آشامیدنی از یك سو و نیاز روزافزون به غذا، از سوی دیگر، منابع آب موجود در كره زمین را با بحران جدی و خطرناك مواجه خواهد كرد.
فشار بر منابع آب محدود دنیا در حال افزایش است. همراه با انتقال آب رودخانهها به سمت شهرها و مزارع كشاورزی، دریاچهها و تالابها در حال خشكیدن و كوچكتر شدن هستند، كشاورزان برای تامین غذای جمعیت رو به افزون، مجبور به برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی هستند، راندمان آبیاری پایین است، بین كشاورزان و شهرنشینان اختلاف و تنازع بر سر آب وجود دارد، آلودگی آبها همواره موجبات نگرانی دولتها و مردم را فراهم میآورد. لذا برای برآوردن نیازهای رو به افزایش به جای اینكه فقط بر احداث سدهای عظیم و سیستمهای بزرگ انتقال آب، با تمام عواقب مخرب زیستمحیطی، بهداشتی و اجتماعی تمركز كرد لازم است كه رویكرد در مورد كل مساله آب تجدید نظر شود. افزایش راندمان و آلوده نكردن منابع میتواند انتخاب اول باشد و فاضلاب به جای اینكه به عنوان یك دردسری كه باید از آن خلاص شد نگریسته شود به عنوان منبعی سودمند و بارآور دیده شود.
آبگذر زيرزمين يا کالورت
آبگذر زيرزمين يا (Culvert) مجرائي است كه به منظور هدايت آب يك كانال يا هرزه آب و سيلاب از يك
طرف تپه به طرف ديگر مورد استفاده قرار ميگيرد.
كالورت سازهاي است كه در پايينترين نقطه خط القعر ساخته ميشود.
كالورتهاي زير راهها از مجاري انتقال آب هستند كه طول آنها كمي از عرض جاده بيشتر است .
اگرچه كالورتها ظاهرا ساختمان هيدروليكي سادهاي دارند اما طراحي آنها به دليل حالتهاي
بسيار متنوعي كه جريان آب در آن ميتواند پيداكند كار آساني نيست و به سادگي نميتوان
آنها را به دو دسته يا جريانهاي تحت فشار و يا جريانهاي آزاد متقسيم نمود. لذا براي تعيين پروفيل سطح
آب و مقدار جريان در كالورتهاي غيرمدور مدلهاي هيدروليكي مورد نياز است .
میکروبیولوژی
اسینه توباکتر(Acinetobacter):
این جنس دارای اشکال میله شکل گرم منفی می باشد که بعضی از آنها با خانواده نیسریاسه (Neisseriaceae) قرابت نشان می دهند.این دو گونه از این جنس شناسایی شده اند: اسینه توباکتر کالکواستیکوس (A.Calcoaceticus) و اسینه توباکتر لوفی (A.Lwoffii) . بعضی از میکروارگانیسم ها که قبلاً تحت عنوان آکروموباکتر طبقه بندی می شدند،در حال حاضر در این جنس قرار گرفته اند.آنها شدیداً هوازی می باشند و قادر به احیای نیترات ها نیستند.گرچه به جنس موراکسلا (Moraxella) وابسته اند،اما از نظر اکسیداز منفی با یکدیگر تفاوت دارند.در کشت های تازه،میله ای شکل و در کشت های کهنه،کروی شکل اند.به طور کلی در انواع گوشت،اهمیت دارند ولی مدارک بیانگر این است که مقدار آن در گوشت بسیار کم است و بیشتر در خاک و آب یافت می شوند.
استوباکتر(Acetobacter):
جنس استوباکتر دارای سه گونه می باشد.باکتری گرم منفی میله ای شکل و هوازی است.در صورت متحرک بودن به وسیله فلاژل های پری تریش (Peritrichous) متحرک اند. این باکتری ها الکل را به آب و کربنیک،لاکتات را به کربنات تبدیل و بعضی از اسید های آمینه را تجزیه می کنند.استوباکترها عموماً در مالت تخمیر شده،سرکه و میوه ها و سبزی های ترش یافت می شود.برخی گونه ها مانند استوباکتراستی (A.aceti) اتانول را به اسید استیک،اکسید کرده وکاربرد صنعتی در تولید سرکه دارند،به همین دلیل به استوباکترها،اسید استیک باکتری هم گفته می شوند.این باکتری ها در جوانی گرم منفی و سلول های پیر اکثراً گرم متغییراند.
